november 2013

PADTHAI - THAILANDSK STREET FOOD

Dette er en av mine favoritter. Ganske enkel å lage og veldig god. Padthai er en klassisk "street food"-rett som selges overalt i Thailand. Denne versjonen er inspirert fra da jeg spilte inn film ...

PARISIENNE-JERN

Jeg elsker å lage fine presentasjoner av maten, og dette redskapet kan gjøre det lille ekstra. Jeg visste ikke hva dette var for noe før jeg fikk servert mat skåret ut i fine kuler. Det kan være k...

PASTA MED NORSKE SJØKREPS OG BLÅSKJELL

Noe av det beste jeg vet er skalldyr, og nå om vinteren får du noen av de fineste og mest smakfulle. For selv om de fleste spiser mest av det om sommeren til et glass hvitvin og solnedgang er det f...

STERK & SYRLIG THAISALAT

Skal du servere en frisk salat. Prøv denne! Kona mi, Madeleine, elsker denne salaten. Ofte når hun er ute og spiser bestiller hun denne. Salaten har masse godt og friskt i seg, dessuten er den gan...

KOKEBØKER SOM INSPIRERER

Jeg blir inspirert daglig. Enten av mat jeg spiser på restauranter eller kokebøker jeg titter i. Ikke alle kokebøker er like bra, men noen liker jeg å titte mer i enn andre. Noen ganger prøver j...

KAFÉ: OSTEKLOKKEN PÅ FROGNER, OSLO

I dag koste jeg meg sammen med kona mi Madeleine og vennene Stine og Fahmi på Osteklokken på Frogner i Oslo. Osteklokken er en kafé med egen delikatesseavdeling hvor du kan kjøpe gode oster og ann...

ASIATISK MATBUTIKK I OSLO

På bloggen lager jeg mye asiatisk mat som for eksempel ferske vårrullerog suppen Tom Ka Gai. Mange har lurt på hvor jeg kjøper råvarer i Oslo. Mye finner man i store dagligvarebutikker, mens andre ...

SUNN GRØNNKÅLCHIPS

Dette bør dere prøve! Både sunt og veldig godt. Grønnkål blir av mange kalt supergrønnsaken som inneholder masse A-vitamin, C-vitamin, jern og stoffer som forebygger kreft. Reiser man til Californ...

TORSK MED SERRANO, PAKSOI OG KORIANDERSKUM

Jeg er veldig glad i kokt torsk med poteter og grønnsaker, men noen ganger ønsker jeg en annerledes variant av fiskeretten. Du trenger: 2 torskefileter, jeg kjøpte torskeloin uten ben men med s...

TOM KA GAI MED KYLLING

En veldig god thailandsk suppe som er både frisk og sterk. Passer perfekt i høstmørket. Pleier ofte å bestille den som en forrett når jeg er på restaurant. Dette trenger du: 2 kyllingfileter 1 b...

CRISPY DUCK OG WONTON

Når jeg skal kose meg på restaurant bestiller jeg ofte crispy duck, og det er lettere å lage det hjemme enn du tror. Til crispy duck trenger du: Andebryst eller hel and, prøv å få tak i økologisk...

RÅ LAKS MED KONGEKRABBE, LØYROM OG AVOKADOKREM

Jeg har en kokkekompis som inspirerer meg veldig. Han heter Bjørn Svensson og driver nå Restaurant Fauna på Solli Plass i Oslo. Før drev han Michelin-restauranten Oscarsgate og der hadde han en for...

UTBENEDE KYLLINGVINGER MED ASIATISK SCAMPIFYLL

Denne retten oppdaget jeg da jeg spiste på den asiatiske restauranten Nodee på Majorstua i Oslo. Typisk meg blir jeg alltid inspirert når jeg spiser på gode restauranter. Prøvde derfor å lage min v...
Christian Strand

Christian Strand

34, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits