Hovedrett

Lammecarre med søtpotetchips

Jeg elsker lam og kan spise det hele året. Derfor er det ekstra bra med høytider som fokuserer på en matrett. Selv om påsken gikk med til mye lammelår er det en del av lammet jeg setter ekstra stor...

ENKEL CARBONARA PÅ 10 MINUTTER

I dag ville jeg lage en enkel og god pastarett som ikke tok mer enn 10 minutter. Klassisk italiensk carbonara laget med egg og parmesan er supergodt. Prøv denne isteden for Toros fløtesaus. Mye bed...

HJEMMELAGDE TACOLEFSER

Sprøtt, varmt og smaker utrolig godt!Jeg pleier å kjøpe tacolefser i butikken. I dag måtte jeg improvisere litt til middag og fant ut at jeg ville lage hjemmelagde tacolefser. Det går fort og alt s...

Lakseceviche asianstyle på 10 minutter

To har blitt tre i dette huset!Når man har fått en ny sjef i hjemmeter det helt nye rutiner som må lages og da må man også tenke nytt rundt middag. Jeg liker å spise sunt og lage retter med asiatis...

DEN DIGGESTE KJØTTSUPPA

Når det blir kaldt ute er det deilig med noe som varmer. Og når man er midt i julestriden er det jo greit med en suppe som nesten gjør seg selv, og som smaker supergodt. For å få kjøttet ekstra mør...

THAILANDSK RED CURRY

I dag hadde jeg skikkelig lyst på red curry. En klassisk thailandsk rett som mange sikkert har laget ved å bruke ferdiglaget curry paste på glass. Her skal jeg vise deg hvordan du kan lage det fra ...

VIETNAMESISK SALAT MED MYNTE

Dette er en morsom salat! Mest på grunn av hvordan man spiser den. Alle godsakene skal nemlig oppi et salatblad. Med andre ord et spennende alternativ til den klasssike fredagstacoen. Du trenger...

INNBAKT SVIN I SURSØT SAUS

Hva kjennetegner en kinesisk restaurant mer enn sursøt saus? Vi har alle spist det, og de fleste av oss har vel også kjøpt et glass med ferdiglaget sursøt saus i butikken. Enkelt og godt. Nå skal j...

PADTHAI - THAILANDSK STREET FOOD

Dette er en av mine favoritter. Ganske enkel å lage og veldig god. Padthai er en klassisk "street food"-rett som selges overalt i Thailand. Denne versjonen er inspirert fra da jeg spilte inn film ...

PASTA MED NORSKE SJØKREPS OG BLÅSKJELL

Noe av det beste jeg vet er skalldyr, og nå om vinteren får du noen av de fineste og mest smakfulle. For selv om de fleste spiser mest av det om sommeren til et glass hvitvin og solnedgang er det f...

STERK & SYRLIG THAISALAT

Skal du servere en frisk salat. Prøv denne! Kona mi, Madeleine, elsker denne salaten. Ofte når hun er ute og spiser bestiller hun denne. Salaten har masse godt og friskt i seg, dessuten er den gan...

TORSK MED SERRANO, PAKSOI OG KORIANDERSKUM

Jeg er veldig glad i kokt torsk med poteter og grønnsaker, men noen ganger ønsker jeg en annerledes variant av fiskeretten. Du trenger: 2 torskefileter, jeg kjøpte torskeloin uten ben men med s...

CRISPY DUCK OG WONTON

Når jeg skal kose meg på restaurant bestiller jeg ofte crispy duck, og det er lettere å lage det hjemme enn du tror. Til crispy duck trenger du: Andebryst eller hel and, prøv å få tak i økologisk...
Christian Strand

Christian Strand

35, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits