Lammecarre med søtpotetchips

Jeg elsker lam og kan spise det hele året. Derfor er det ekstra bra med høytider som fokuserer på en matrett. Selv om påsken gikk med til mye lammelår er det en del av lammet jeg setter ekstra stor pris på, nemlig lammecarre. Denne retten kan lages til en hvilken som helst anledning og nå så grillsesongen gåes i møtet er dette perfekt.

Du trenger:

En lammecarre på 600-800 kg for to personer

Korianderfrø

Pepper

Salt

Rosmarin

Timian

Olivenolje

Smør

Slik gjør du:

Gjør endestykkene på bena fri for kjøtt ved å bruke en liten kniv. Lag ruter i fettsiden.

Knus all krydder i en morter. Gni krydder inn i kjøttet og fettsiden spesielt.

Brun lammecarren med fettsiden ned i en varm panne med olje og smør.

Stek i ovn på 180 grader i ca 25 minutter til kjøttet har fått temperatur mellom 58-65. Bruk steketermometer .

Her kommer det helt ann på hvor rosa kjøtt du vil ha. Jeg lot termometeret bli 62 grader.

La lammet hvile i 15 minutter til du skjærer opp slik at saften forblir i kjøttet.

Jeg serverte med sopp og søtpotet chips.

2 kommentarer

Psyisksykjente

21.04.2015 kl.21:48

Ser kjempe godt ut! Takk for tips!

Christian Strand

22.04.2015 kl.09:29

Psyisksykjente: ja! Det var veldig godt. Prøv det en dag??

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

34, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits