Lakseceviche asianstyle på 10 minutter



To har blitt tre i dette huset! Når man har fått en ny sjef i hjemmet er det helt nye rutiner som må lages og da må man også tenke nytt rundt middag. Jeg liker å spise sunt og lage retter med asiatiske smaker. Denne laksecevichen med avokado, agurk, tomater og en nydelig dressing går superfort å lage og smaker nydelig.

Du trenger for å lage til 2:

400 gram laksefilet av sashimikvalitet

Saften av 2 lime

2 ts salt

2 ts sukker

1 ts pepper

Litt hakket chilli hvis du ønsker det litt sterkt

1/2 dl olivenolje ekstra virgin

1 avokado

1/2 agurk

20 cherrytomater

1 neve frisk koriander

 

Slik gjør du:

Start med å kutte opp laksefileten i små terninger og legg dette i en bolle. Bland de oppskårede lakseterningene sammen med saften fra limen. Dette gjør at laksen "koker" og får en fastere konsistens. Tilsett sukker, salt, pepper, chilli og olivenolje. Dette skal stå i 10 minutter.

Hakk deretter opp avakado, agurk og cherrytomatene og ha dette oppi sammen med laksen. Vend rundt.

Server med koriander. 




 

 

2 kommentarer

TerAnd

13.01.2014 kl.21:40

Denne må prøves, - liker kjappe retter å lage!

Og, - Gratulerer med en ny verdensborger! Kos dere! :)))

Christian Strand

13.01.2014 kl.22:46

TerAnd:
Ja, denne må du prøve!
Og tusen takk for gratulasjon :))

Aleksander

15.01.2014 kl.01:25

Naaam! Så godt det så ut :) gratulerer uendelig mye til deg og Madeleine!

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits