ØLBRYGGESKOLEN DEL 2

Nå begynner det å smake og lukte som ekte øl!

For noen uker siden begynte jeg for første gang å brygge mitt eget øl fordi jeg ville delta i NM i ølbrygging 1. februar i Kanonhallen i Oslo. 

Da kjøpte jeg alt jeg trengte, blandet sammen ingrediensene som må til, og satte det til gjæring i et rom som hadde ca 20 grader.  Nå er det gått tre uker og det er på tide å få ølet over på fat og flasker før det skal godgjøre seg i noen uker til. Ølet som jeg har lagret i over tre uker må først filtreres slik at minst mulig gjær kommer med over på fatet. Sammen med det lagrede ølet tilsetter jeg en sukkerlake (koker sammen sukker og vann) slik at gjæret i ølet omdannes til alkohol og kullsyre. Dette fatet er 19 liter. 

Per Øyvind har vært min læremester og er en ekspert på å lage øl. Jeg bruker hans ekspertise til å lage den ølen som jeg håper publikum liker under NM. Her ser dere 25 liter øl som er tappet på fat og flasker. Hvis dere kommer og ser på under NM kan jeg love dere en smak!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits