FERSKE VÅRRULLER MED HOISINSAUS

Ferske vietnamesiske våruller er supergodt, og alle liker det!

Første gang jeg spiste det var på restauranten Nambo Thai i Oslo. Etter det har jeg laget det hjemme mange ganger. Det er veldig enkelt, går raskt og ser utrolig delikat ut på tallerken.

 







Du trenger: ( Her har jeg kjøpt varene)

Rispapir

Scampi, kylling eller svinekjøtt

Chillipulver, paprikapulver og sort pepper

Mynteblader

Thaibasilikum

Agurk

Isbergsalat

Bønnespirer

Risnudler ( Vermicelli nudler)

Hoisin-saus

Peanøtter

 



 Slik gjør du:

Rens scampi og stek det i en wokpanne med chillipulver, paprkapulver og litt pepper. Når de rå scampiene er røde er de ferdige. Kutt opp isbergsalat og agurk i strimler på 5-6 centimeter. Kok opp vann og la nudlene koke til de er myke. 

Ta et rispapir og putt det i en bolle med lunket vann. Det stive rispapiret blir mykt etter cirka 30 sekunder. Legg det myke rispapiret på en tallerken. Legg fire scampi på rad i midten. Legg deretter agurk, isbergsalat, bønnespirer, nudler, mynteblader og thaibasilikum oppå. Brett så inn de to sidene slik at de treffer hverandre og holder på fyllet. Ta deretter den siden mot deg og legg over før du ruller vårullen sammen. 






Varm opp Hoisin-saus som serveres med knuste peanøtter på toppen.

Server også med varme Edamamebønner  Det smaker veldig godt.



Kos deg!

4 kommentarer

28.12.2013 kl.20:55

Dette skal jeg prøve , vårruller er jo godt da :-)

Aleksander

29.12.2013 kl.01:23

Ser utrolig bra ut. Du et veldig dyktig!

Christian Strand

29.12.2013 kl.10:51

Aleksander: Hei Aleksander. Tusen takk. Liker å lage mat, også smaker det så godt.

Elisabeth Bentzen

29.12.2013 kl.19:30

La deg til som venn, så det skal være lettere å følge med på alt det gode du lager :) ha en fin helg videre

Christian Strand

29.12.2013 kl.20:46

Elisabeth Bentzen:
Så hyggelig! Du må prøve å lage noe. Veldig godt!

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits