THAILANDSK RED CURRY

I dag hadde jeg skikkelig lyst på red curry. En klassisk thailandsk rett som mange sikkert har laget ved å bruke ferdiglaget curry paste på glass. Her skal jeg vise deg hvordan du kan lage det fra bunnen av slik at du får med deg alle de gode smakene fra råvarene. Men pass på så den ikke blir for sterk.

Når jeg nå har laget denne retten har jeg laget så mye paste at jeg har det til flere middager. Pasten kan holde seg godt i kjøleskapet i flere måneder.



Du trenger:

2 kyllingfileter

1 boks kokosmelk

6 limeblader

Grønne asiatiske bønner

1/2 rød paprika

1/2 gul paprika

1 liten aubergine ( asiatisk stil)

1 litche

 

Currypaste

5 sitrongresstilker

2 galangalrøtter

1 spiseskje shrimp paste

6 små sjallottløk

6 hvitløksfedd

1 liten neve tørkede chilli ( her må du smake til hvor sterk du vil ha det.)

1 teskje knuste korianderfrø

 

Mye av dette er ikke alltid lett å få tak i. Jeg handlet dette i butikken Chillis ved Oslo City. Her er en annen butikk i Oslo du kan bruke.

 







Slik lager du pasten:

Start med å legge de tørkede chilliene i varmt vann. La de ligge der i 10-15 minutter til de er blitt myke.

Knus korianderfrø i en morter.

Finn frem en god blender eller en stavmikser. Putt oppi oppskåret sitrongress, galangal, sjalottløk, hvitløk, shrimp paste, korianderfrø og chilli. Kjør dette til en fin og jevn paste.




Putt kokosmelk i en gryte og kok opp. Tilsett en spiseskje av pasten sammen med melken. Her må du smake til slik at den ikke blir for sterk.

Kutt opp kylling i biter, paprika, grønne bønner og aubergine. Ha dette oppi gryta. 

Tilsett limeblider, og la alt sammen koke til kyllingen er gjennomkokt.

Når du serverer retten med ris. Riv over litt av det grønne litcheskallet over retten.

Prøv også Pad thai eller innbakt svin i sur søt saus

3 kommentarer

Aleksander

29.12.2013 kl.01:25

Utrolig spennende og gøy! Thaimat er fantastisk!

Christian Strand

29.12.2013 kl.10:51

Aleksander:
Du bør prøve den:)

Aleksander

29.12.2013 kl.12:46

Det skal jeg absolutt prøve! Har du prøvd deg frem med green curry? Tror det skal bli mitt neste prosjekt!

Christian Strand

29.12.2013 kl.13:55

Aleksander: så gøy. Prøv green curry så jeg får se hvordan du gjør det.

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits