ØLBRYGGESKOLEN DEL 1

For første gang skal jeg prøve å lage mitt eget øl. Ikke fordi jeg har tenkt til å drikke veldig mye mer øl i det nye året som kommer, men fordi jeg som programleder for FBI på NRK 1 har meldt meg på NM i ølbrygging som holdes i februar i Oslo.

Jeg har aldri satt meg inn i hvordan man lager øl, men når jeg nå skal delta i NM får jeg eksperthjelp fra Per Øyvind Arnesen, en mann som har laget øl veldig mange ganger. Det første han gjorde var å ta meg med til en butikk som selger alt man trenger for å starte på hobbynivå.

 Jeg ønsket å lage øl på en enkel måte slik at jeg kunne lage det hjemme på kjøkkenet, og sånn at jeg kunne bruke noe av det kjøkkenutstyret jeg hadde i skapet. Vi ble enige om å bruke en metode hvor man lager øl på ekstrakt. Noe som ikke tok alt for lang tid, og jeg kunne bruke pinnekjøttgryta jeg hadde hjemme.

Det man trenger:

Stor kjele som rommer minimum 10 liter

Maltekstrakt

Humle

Gjær

Vann

To gjæringskar

Gjæringslåser

Desinfiseringsmiddel ( husk vernebriller og hansker)

Maltekstrakten til venstre er den jeg brukte i mitt brygg.

Når brygget er ferdig skal det legges på fat, og på flasker. 

Malt, humle, gjær og vann kokses før det skal kjøles ned og settes i gjæringskar. Som dere ser her tester jeg ut litt smaker. Måtte jo ha noe som passet til bloggens navn.

Nå skal dette stå og godgjøre seg i 2-3 uker før vi kan ta en prøvesmak. Følg med videre på bloggen og i Forbrukerinspektørene på NRK i februar for hvordan det går i NM.

 

3 kommentarer

Elisabeth Bentzen

18.12.2013 kl.17:44

lyekke til med øllagingen :)

Christian Strand

18.12.2013 kl.18:23

Elisabeth Bentzen: Tusen takk. Er veldig spent på hvordan det blir og om dommerne i NM liker det :-)

Cosmetics By Me

19.12.2013 kl.18:15

venter fremdeles på chop suey sausen :))

Christian Strand

20.12.2013 kl.11:32

Cosmetics By Me: Den kommer. Lover :)

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits