VIETNAMESISK SALAT MED MYNTE

Dette er en morsom salat! Mest på grunn av hvordan man spiser den. Alle godsakene skal nemlig oppi et salatblad. Med andre ord et spennende alternativ til den klasssike fredagstacoen.



Du trenger:

Salat:

3-400 gram svinekjøtt i strimler

1/2 Isbergsalat

1/2 agurk

En neve bønnespirer

2 gulrøtter

1 neve frisk mynte

1 neve frisk koriander

Risnudler

1 neve peanøtter

1 spiseskje soyasaus

1 spiseskje sukker

1 teskje hakket ingefær

 

Dressing:

4 spiseskjeer fishsaus

3 spiseskjeer sukker

1 spiseskje risedikk

Saften av 1-2 lime

1 teskje hakket hvitløk



Start med å vaske salaten og bruk to salatblader som skåler til å legge alt det gode fyllet i. Kutt opp resten av salaten i små strimler.

Stek svinekjøttet sammen med litt soyasaus, sukker og hakket ingefær. Sett det til side.

Bruk en potetskreller til å lage strimler av agurk og gulrøtter.

Kok så opp nudler.

Legg nå lagvis i salatbladet; nudler, salat, mynte, koriander, bønnespirer, svinekjøtt, agurk, gulrøtter og peanøtter.

Lag dressingen ved å blande sukker, fishsaus, riseddik og hvitløk. Rør dette sammen til sukkeret er løst opp. 

Hell dressingen så over salaten.



Enjoy!

Én kommentar

Veronika BS

06.12.2013 kl.19:22

Det ser kjempegodt ut!

Christian Strand

07.12.2013 kl.08:25

Veronika BS: Det var kjempegodt og enkelt. Prøv!

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits