INNBAKT SVIN I SURSØT SAUS

Hva kjennetegner en kinesisk restaurant mer enn sursøt saus? Vi har alle spist det, og de fleste av oss har vel også kjøpt et glass med ferdiglaget sursøt saus i butikken. Enkelt og godt.  Nå skal jeg vise deg hvordan du kan lage dette fra bunnen av selv. Og det er ikke så vanskelig. 



Dette trenger du for å lage innbakt svin i sursøt saus:



Kjøttet:


400 gram svinefilet eller nakkekotelett

3 spiseskjeer soyasaus

2 spiseskjeer maizenna

 

Saus:

0,5 desiliter sukker

2 spiseskjeer ketchup

0,5 desiliter hvitvinsedikk

2 spiseskjeer soyasaus

1 desiliter vann

1 spiseskje maizenna som du løser opp med 4 spiseskjeer vann

 

Røre for innbaking av kjøttet:

1 desiliter hvetemel

1 desiliter maizenna

1 eggehvite

1 spiseskje rapsolje

i desiliter vann

 

Grønnsaker i sausen:

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 gulrot

2 store skiver fersk ananas

1/2 boks vannkastanjer

1/2 rødløk



Start med å skjære opp svinekjøttet i passe biter. Putt det i en bolle og bland det med soyasaus og maizenna. La det marinere i 20 minutter.




Start på sausen mens kjøttet marinerer. Bland sukker, soyasaus, hvitvinsedikk, ketchup og vann. Sett det til side før du senere varmer dette opp i en kjele. 

Lag røren som kjøttet skal dyppes i før steking ved å blande mel, maizenna, egg, olje og vann til en jevn røre.

Bland også ut litt ekstra maizenna med litt vann i et glass som du skal jevne sausen med etterpå.

Dypp det marinerte kjøttet i røra. Stek kjøttet på høy varme. Jeg brukte en wok. Her kan du også fritere hvis du har mulighet. Da blir de helt sprø.

Husk å steke kjøttet godt, men pass på slik at ikke røra rundt kjøttet svir seg. 



La kjøttet hvile litt før du koker opp sausen i en kjele og kutter opp ananas, paprika, løk og vannkastanjer som skal oppi. Bruk maizennajevningen du har laget til å få sausen passe tykk.





Serveres med Jasminris. Her har jeg også laget en herlig juice som passer perfekt som drikke ved siden av. Hvis du ønsker en liten forrett til dette bør du prøve Edamame-bønner. Supergodt!






 

17 kommentarer

Cosmetics By Me

03.12.2013 kl.20:23

Så deilig! Vet du tilfeldigvis hvrodan man lager kinesisk brun saus også ? For den oppskriften har jeg lurt på lenge :) Fin blogg!

Christian Strand

03.12.2013 kl.21:13

Cosmetics By Me: Så hyggelig at du liker bloggen! Hva mener du med kinesisk brun saus? Til hva slags rett? Ha en fin kveld

Cosmetics By Me

03.12.2013 kl.21:21

Det er det jeg er litt usikker på. tror den muligens er basert på soya? den brukes ofte til retter med forskjellige grønnskaker og kjøtt med ris til, på mange kinesiske/vietnamesiske resturanter.

:)

Christian Strand

03.12.2013 kl.21:38

Cosmetics By Me: Jeg tror du mener en chop suey saus. Her har du i kjøtt ( ofte biff eller kylling) og grønnsaker. En veldig vanlig, klassisk og god saus/rett. Jeg skal lage den på bloggen i løpet av uka/helgen så får du se hvordan den lages. Ikke så vanskelig og smaker veldig godt. Glad i asiatisk mat? Prøv noen av rettene jeg har laget på bloggen og del erfaring med meg.

Cosmetics By Me

03.12.2013 kl.22:37

å, håper det er den ! tusen takk :D så flott, det skal jeg følge med på ! Jeg elsker asiatisk ! :D det skal jeg gjøre !

Camilla

03.12.2013 kl.23:01

elsker bloggen din! har laget mange av rettene og finner mye inspirasjon i det du lager! fortsett sånn:) har er spørsmål ang. denne retten. Hvor mange pors. er denne oppskriften til? :)

Christian Strand

04.12.2013 kl.07:46

Camilla: Så hyggelig! Morro at du har laget mange av rettene. Denne oppskriften med ca 400 gram svinekjøtt er til 2-3 personer. Når jeg lager det er to store porsjoner for to. Hva slags mat liker du best å spise/lage? Asiatisk?

Christian Strand

04.12.2013 kl.07:50

Camilla:
Husk at med grønnsakene som skal oppi den sursøte sausen tilpasser du litt hvor mye du vil ha i, og hvor mange du lager til. To små paprika, en liten gulrot, to saftige skiver fersk ananas og en halv boks vannkastanjer er to gode porsjoner for to personer :)

Camilla

04.12.2013 kl.13:16

Tusen takk for svar, da blir det lettere og vite hvor mye jeg skal lage av! jeg skal prøve meg på denne til helgen, men jeg skal lage til 6 personer. Dette blir spennende, gleder meg til å smake:D

Christian Strand

04.12.2013 kl.13:41

Camilla: flott! Lykke til. Si fra hvis du lurer på noe underveis i kokkeleringen:)

Randi Bakke

04.12.2013 kl.23:26

Du har en "ny" fan, trenger inspirasjon og tips på Asiatisk mat. Gleder meg til å følge bloggen din!

Christian Strand

05.12.2013 kl.08:14

Randi Bakke: Så bra Randi!! Du er jo en mester på kjøkkenet, er du ikke:) Håper å inspirere deg litt her med litt forskjellig type asiatisk mat.

vilde

03.02.2015 kl.19:39

så kjempe godt ut! skal prøve det ut. :)

Per

11.04.2015 kl.18:50

Prøver oppskriften din for første gang nå. Ser bra ut foreløpig...

Christian Strand

21.04.2015 kl.21:45

Per: Hvordan ble den?

Christian Strand

21.04.2015 kl.21:47

vilde: hvordan ble det?

Magne

14.05.2015 kl.19:48

Hei Christian.

Takk for ei veldig god oppskrift på innbakt svinefilet, prøvde den i dag og det var utrolig godt!!!

Men jeg valgte svineindrefilet, det ble utrolig mørt og velsmakende :-)

Christian Strand

18.05.2015 kl.21:54

Magne:
Så hyggelig å høre. Svineindrefilet hørtes ut som et smart valg :)

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

35, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits