PASTA MED NORSKE SJØKREPS OG BLÅSKJELL

Noe av det beste jeg vet er skalldyr, og nå om vinteren får du noen av de fineste og mest smakfulle. For selv om de fleste spiser mest av det om sommeren til et glass hvitvin og solnedgang er det faktisk denne delen av året som er høysesong. Derfor gikk jeg i dag innom butikken og kjøpte norsk sjøkreps og fine norske blåskjell. Jeg vet det er litt vel fin mandagsmiddag, men hvorfor ikke kose seg på en hverdag?Det du trenger:

To store ferske eller kokte sjøkreps. De på bilde er kokte

Halv kilo ferske blåskjell fra Norge. De du får i nett er ofte fra Sverige

En halv rødløk

To vårløk

Fire fedd hvitløk

Fersk pasta for to personer

Basilikum

4 spiseskjeer olivenolje

1,5 desiliter kremfløte

Olivenolje

Et glass hvitvin. Jeg kjøpte matvin i butikken siden jeg ikke hadde hvitvin hjemme

Salt

PepperStart med å kutte om rødløk og vårløk. Fres det i en panne med litt olje til det er blitt gyldent. Tilsett fløte, hvitløk og basilikum. La det koke litt (redusere fløten) før du heller i hvitvinen. La det koke videre slik at alkoholen damper.

Nå kan du begynne å dampe blåskjellene. Husk å vask dem litt i rennende kaldt vann hvis de ikke er renset. Damp blåskjellen med litt hvitvin til alle skjellene er åpnet. De som ikke åpner seg kaster du. De skal man ikke spise. Hell deretter blåskjellene og kraften fra kjelen oppi resten av sausen du har laget.

Nå kan du begynne å rense sjøkrepsen. Hvis du har kjøpt ferdig kokt kreps slik jeg gjorde, er det bare å begynne å rense. Har du kjøpt eller fisket ferske, ( en drøm jeg har er å sette sjøkrepsteiner), må du koke de. Bruk da kokende vann og godt med salt.

Start med å vri av halen fra hodet.
Del så skallet på halen i to.Rens så kjøttet i halen ved å ta ut magetarmen ( den sorte).


Tilsett pasta og sjøkreps i resten av sausen. Dander med frisk kruspersille og litt salt og pepper.
Kanskje dette blir Madeleines nye favoritt?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits