TORSK MED SERRANO, PAKSOI OG KORIANDERSKUM

Jeg er veldig glad i kokt torsk med poteter og grønnsaker, men noen ganger ønsker jeg en annerledes variant av fiskeretten.

Du trenger:

2 torskefileter, jeg kjøpte torskeloin uten ben men med skinn

Soyasaus

1 sitron

En neve fersk koriander

4 små sjalottløk

4 limeblader

2 desiliter H-melk

Serranoskinke

Paksoi, som er en sprø og saftig salatkål 

Maldonsalt

4 poteter

 Start med å salte torskefiletene og sett de til side i 15 minutter. Skyll deretter av saltet. 

Riv Paksoi bladene fra hverandre og skyll de godt i kaldt vann.

Sett stekeovnen på 100 grader og legg serranoskinke på et bakepapir. La det ligge inne i ca 30 minutter til skinken har blitt helt sprø sånn som her. Ta så skinken ut og la den avkjøle seg på litt kjøkkenpapir. 

For å lage korianderskummet putter du fersk koriander og limeblader i en blender sammen med melken. Kjør blenderen til alt er oppløst. Ha blandingen i en kjele og varm den opp. Sil deretter av blandingen og bruk en stavmikser for å få vesken til å skumme. 
Nå kan du begynne på fisken. Sett stekeovnen på 150 grader. Husk å vask av saltet fra fisken. Putt inn torskefiletene og la de stå i 20 minutter til fisken begynner å flake seg. 

Potetpure lages ved at du koker poteter uten skall i ca 15 minutter til de er myke og kan moses. Bruk en stavmikser. Tilsett melk sammen med potetene og bland til det har fått en fin og myk konsistens.

Sausen gjøres klar ved å kutte opp sjalottløk før det brunes lett i en kjele. Tilsett deretter litt soyasaus og saften fra en sitron. Kok det forsiktig opp.

Putt så Paksoi i kokende vann i noen minutter. Følg godt med slik at den ikke blir for kokt.

Anrett med Paksoi og torsk på tallerkenHel deretter på sausen og legg på litt potetpureDeretter legger du på den knasende sprø serranoskinkenHelt til slutt, korianderskummet
2 kommentarer

stiannk

20.11.2013 kl.11:34

Så bælgött ut! Prøv litt ingefær i sausen neste gang, sabla godt til hvit fisk!

Christian Strand

20.11.2013 kl.12:09

stiannk: Perfekt! Det skal jeg prøve!

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits