TOM KA GAI MED KYLLING

En veldig god thailandsk suppe som er både frisk og sterk. Passer perfekt i høstmørket. Pleier ofte å bestille den som en forrett når jeg er på restaurant. 




Dette trenger du:

2 kyllingfileter

1 boks kokosmelk ( helst en du får kjøpt i asiatisk butikk)

Halv liter hønsekraft eller buljong

1 galangalrot

Tre små chilli

Saften av en lime

5 sitrongresstenger

4 sjalottløk

Limeblader

Koriander

Sjampinjonger

En tomat

Spiseskje fishsaus

En teskje sukker

 

Begynn med å putte sjalottløk, chilli, sitrongress og galangal i en foodprocessor eller blender. Kjør det til en grov paste. Kok opp kyllingkraft og kokosmelk i en kjele, hell pasten oppi. Legg oppi 6 limeblader og la det trekke i cirka 30 minutter.

 

 



Kutt opp sjampinjonger, tomat og kyllingfilet i passe store biter. Sil så av den grove pasten fra suppen og kok suppen opp igjen. Putt i kyllingfilet, sjampinjonger, tomat,  en teskje sukker, fishsaus og saften fra en lime. 

 

Serveres med nykokt Jasminris, fersk koriander og en chili til pynt.

 

 

 

 

4 kommentarer

Kompani Frogner

18.11.2013 kl.23:10

Så flink du er!! Vi gleder oss til å smake på dette! Hils frua! :)

Klem fra oss

Christian Strand

18.11.2013 kl.23:15

Kompani Frogner:
Tusen takk! Middag serveres til dere snart:)

Iselin

19.11.2013 kl.10:20

Det så veldig godt ut :)

Christian Strand

19.11.2013 kl.14:05

Iselin: Så hyggelig. Det var veldig godt, og ikke så vanskelig hvis du får tak i alle ingrediensene. Prøve?

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits