CRISPY DUCK OG WONTON

Nr jeg skal kose meg p restaurant bestiller jeg ofte crispy duck, og det er lettere lage det hjemme enn du tror.



Til crispy duck trenger du:

Andebryst eller hel and, prv f tak i kologisk

Vrlk

Agurk

Hoisin-saus, helst fra en asiatisk matvarebutikk hvis du har mulighet. De du kjper i vanlig dagligvare synes jeg smaker veldig utvannet og salt.

Five-spice krydder, kjpes ogs i asiatisk dagligvare, eller bland selv

Kinesiske pannekaker

Slik gjr du:

Gni inn andebrystene med five-spice krydder. Stek skinnsiden raskt i pannen slik at skinnet blir gyllent. Sett ovnen p 175 grader og la det st midt i ovnen i 2-2,5 timer. Kjttet skal bli mrt og falle fra hverandre nr du river i det med en gaffel. De siste minuttene kan du sette p grillen for f skinnsiden spr.

Kutt opp vrlk og agurk i strimler.

Damp de kinesiske pannekakene i fem minutter. Her brukte jeg en sil over kokende vann.

Server med Hoisin-saus



Til Wonton trenger du:

Scampi, hakket og renset

En spiseskje hakket koriander

To finhakket vrlk

En teskje revet ingefr

En spiseskje sterssaus

En teskje sesamolje

Wontonark

Olje til fritering

Slik gjr du:

Bland sammen alle ingrediensene og legg fyllet p midten av et Wontonark. Brett det sammen ved fre endene mot hverandre. Bruk litt vann for smre skjtene sammen slik at den lukkes. Bruk en gryte til varme opp oljen. Frityrstek Wonton til de er gylne og spr. Legg de p et kjkkenpapir for renne av seg oljen.






n kommentar

Marit

29.03.2015 kl.19:55

Er det riktig at andebrystene skal stekes i ca. 2 timer

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

34, Oslo

Jeg elsker lage mat og hper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesk. Til daglig jobber jeg som programleder p NRK Forbrukerinspektrene. Flg meg ogs p Instagram: christianstrand

Flg meg p Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits