CRISPY DUCK OG WONTON

Når jeg skal kose meg på restaurant bestiller jeg ofte crispy duck, og det er lettere å lage det hjemme enn du tror. 



Til crispy duck trenger du:

Andebryst eller hel and, prøv å få tak i økologisk

Vårløk

Agurk

Hoisin-saus, helst fra en asiatisk matvarebutikk hvis du har mulighet. De du kjøper i vanlig dagligvare synes jeg smaker veldig utvannet og salt.

Five-spice krydder, kjøpes også i asiatisk dagligvare, eller bland selv

Kinesiske pannekaker

Slik gjør du:

Gni inn andebrystene med five-spice krydder. Stek skinnsiden raskt i pannen slik at skinnet blir gyllent. Sett ovnen på 175 grader og la det stå midt i ovnen i 2-2,5 timer. Kjøttet skal bli mørt og falle fra hverandre når du river i det med en gaffel. De siste minuttene kan du sette på grillen for å få skinnsiden sprø.

Kutt opp vårløk og agurk i strimler.

Damp de kinesiske pannekakene i fem minutter. Her brukte jeg en sil over kokende vann. 

Server med Hoisin-saus



Til Wonton trenger du:

Scampi, hakket og renset

En spiseskje hakket koriander

To finhakket vårløk

En teskje revet ingefær

En spiseskje østerssaus

En teskje sesamolje

Wontonark

Olje til fritering

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene og legg fyllet på midten av et Wontonark. Brett det sammen ved å føre endene mot hverandre. Bruk litt vann for å smøre skjøtene sammen slik at den lukkes. Bruk en gryte til å varme opp oljen. Frityrstek Wonton til de er gylne og sprø. Legg de på et kjøkkenpapir for å renne av seg oljen.






Én kommentar

Marit

29.03.2015 kl.19:55

Er det riktig at andebrystene skal stekes i ca. 2 timer

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

34, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits