RÅ LAKS MED KONGEKRABBE, LØYROM OG AVOKADOKREM

Jeg har en kokkekompis som inspirerer meg veldig. Han heter Bjørn Svensson og driver nå Restaurant Fauna på Solli Plass i Oslo. Før drev han Michelin-restauranten Oscarsgate og der hadde han en forrett som kan minne litt om denne. Her har jeg laget min egen versjon etter å ha sett han i aksjon på Youtube. 





Du trenger:

Rå laks av sashimikvalitet

Fersk kongekrabbe

Løyrom

En avokado

Creme Fraiche

Fersk koriander

Nøytral olje

Dill

Redikker

Eple

Spirer

Blomkål

Soysaus

Saften av en halv lime

Maldonsalt



Skjær rå laks i en rektangel som du legger midt på en tallerken. Posjer, det vil si gi et rask oppkok, kongekrabben. For å lage avokadokremen blander du avokado og creme fraiche med en stavmikser. Kremen skal være fast, så ikke bruk for mye creme fraice. Smak til med salt.



Legg så på en stor teskje med løyrom




Dander med redikk, dill, blomkål, spirer og eplekuler. Bland så frisk koriander med nøytral olje i stavmikser. Legg oppå kongekrabben. varm opp soyasaus og saften av lime, hell oppå. Serveres umiddelbart.




Én kommentar

Nina

22.11.2013 kl.21:36

Inspirerer meg, dette skal jeg prøve!!! Nam nam

Christian Strand

22.11.2013 kl.22:10

Nina: så gøy!! Prøv å lag det og gi meg rapport på hvordan det gikk:)

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits