UTBENEDE KYLLINGVINGER MED ASIATISK SCAMPIFYLL

 

Denne retten oppdaget jeg da jeg spiste på den asiatiske restauranten Nodee på Majorstua i Oslo. Typisk meg blir jeg alltid inspirert når jeg spiser på gode restauranter. Prøvde derfor å lage min versjon.

Du trenger:

Ferske store kyllingvinger, gjerne økologiske

Scampi, desverre så finnes det ikke økologiske

2 spiseskjeer sesamolje

2 spiseskjeer fishsauce

Et par hvitløksfedd

Halv chilli, hakket

Saften av en lime

Teskje revet fersk ingefær

Paprikakrydder og svart pepper

Fritert spinat til pyntTa bena ut av kyllingvingen ved å føre en skarp kniv inn fra siden der bena starter og før kniven langs beina på over og undersiden. Når du har gjort det, ta tuppen av kniven og skjær forsiktig ned langs bena  slik at de løsner helt og kan dras ut . Pass på at det ikke blir mer enn et hull i kyllingvingen. 

Kutt scampi i små biter og putt det i en bolle. Bland sammen med sesamolje, hvitløk, chilli, fishsauce, limesaft og ingefær. Fyll kyllingvingen med blandingen. Ikke putt for mye i, slik at den kan lukkes igjen.

Gni kyllingvingene inn med paprikakrydder og svart pepper før du steker dem. Bruk en varm panne og stek kyllingvingene et par minutter på hver side til vingene føles faste og er gylne. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker å lage mat og håper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesøk. Til daglig jobber jeg som programleder på NRK Forbrukerinspektørene. Følg meg også på Instagram: christianstrand

Følg meg på Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits