UTBENEDE KYLLINGVINGER MED ASIATISK SCAMPIFYLL

Denne retten oppdaget jeg da jeg spiste p den asiatiske restauranten Nodee p Majorstua i Oslo. Typisk meg blir jeg alltid inspirert nr jeg spiser p gode restauranter. Prvde derfor lage min versjon.

Du trenger:

Ferske store kyllingvinger, gjerne kologiske

Scampi, desverre s finnes det ikke kologiske

2 spiseskjeer sesamolje

2 spiseskjeer fishsauce

Et par hvitlksfedd

Halv chilli, hakket

Saften av en lime

Teskje revet fersk ingefr

Paprikakrydder og svart pepper

Fritert spinat til pynt



Ta bena ut av kyllingvingen ved fre en skarp kniv inn fra siden der bena starter og fr kniven langs beina p over og undersiden. Nr du har gjort det, ta tuppen av kniven og skjr forsiktig ned langs bena slik at de lsner helt og kan dras ut . Pass p at det ikke blir mer enn et hull i kyllingvingen.

Kutt scampi i sm biter og putt det i en bolle. Bland sammen med sesamolje, hvitlk, chilli, fishsauce, limesaft og ingefr. Fyll kyllingvingen med blandingen. Ikke putt for mye i, slik at den kan lukkes igjen.





Gni kyllingvingene inn med paprikakrydder og svart pepper fr du steker dem. Bruk en varm panne og stek kyllingvingene et par minutter p hver side til vingene fles faste og er gylne.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christian Strand

Christian Strand

33, Oslo

Jeg elsker lage mat og hper jeg kan inspirere andre med min kokkelering. Her skal jeg dele oppskrifter og restaurantbesk. Til daglig jobber jeg som programleder p NRK Forbrukerinspektrene. Flg meg ogs p Instagram: christianstrand

Flg meg p Instagram: @christianstrand


Matprat Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits